Prim-ministrul Nicolae Ionel Ciucă a participat la prezentarea proiectului și recepția Stației de Uscare Gaze Naturale – Grup 145, Bilciurești, proiect ce contribuie la creșterea capacității de extracție în cadrul depozitului Bilciurești, Dâmbovița.

La eveniment, au mai participat ministrul Energiei, Virgil Popescu, președintele ANRE, Dumitru Chiriță, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, deputatul PSD Radu Popa, autorități locale.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a delcarat:

”Este vorba despre facilitățile care vor duce la mărirea capacității de extracție zilnică de la 14 mil. m3/zi la 20 mil. m3/zi, dar și etapa finală de modernizare a instalațiilor de deshidratare aferente depozitului de înmagazinare a gazelor naturale de la Bilciureşti.

Etapa finală de modernizare a instalațiilor de deshidratare aferente depozitului va duce la creșterea capacității de uscare la 20 de milioane Stmc/zi. Această stație de uscare va asigura deshidratarea gazelor extrase din trei grupuri de sonde, fapt ce va conduce la o reducere a consumurilor energetice”.

Premierul a spus că sunt speranţe ca România să atingă independenţa energetică în următorii 5 ani.

“Tot ceea ce ţine de sistemul energetic şi de asigurarea capacităţilor energetice reprezintă o prioritate pentru Guvernul României. Nevoia de a găsi soluţii pe termen mediu şi lung de asemenea se află în primele trei priorităţi ale Guvernului şi, pentru că la început spuneam că am văzut că există potenţial, am avut o discuţie cu domnul ministru al Energiei, cu domnii directori ai Romgaz şi Depogaz şi am decis ca, pe data de 20 decembrie, la şedinţa de Guvern, dumnealor să vină şi să prezinte proiectele agreate în comun pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea capacităţilor de extracţie şi depozitare la nivel naţional. Este cât se poate de clar că avem nevoie de efortul comun şi de o aliniere a proiectelor şi programelor, astfel încât să putem să ne atingem acest obiectiv”, a mai afirmat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Capacitatea de înmagazinare a Depozitului de gaze naturale Bilciurești reprezintă 44% din capacitatea de înmagazinare a României.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentMăsuri aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă persoanelor care sosesc în România
Articolul următorDan Motreanu: „Raportul privind zonele urbane, pe care l-am coordonat în numele PPE, a primit undă verde din partea Comisiei pentru dezvoltare regională din PE”