Zeci de locuitori din Pucioasa vor să ofere un sprijin refugiaților ucraineni!

Impresionați de drama prin care trec vecinii noștri, a căror țară a fost invadată de Rusia, instalându-se un adevărat iad de cinci zile încoace, locuitorii orașului dâmbovițean s-au organizat pentru a oferi un sprijin punctelor de frontieră din România prin care zilnic trec mii de oameni disperați, bătrâni, femei și copii care fug de urgia rusească din Ucraina.

”România trăiește și simte drama vecinilor noștri! Ceea ce se întamplă astăzi în Ucraina ne preocupă, ne îngrijorează pe toți!

De parcă nu au fost de ajuns cei doi ani de pandemie, cu toți trăim astăzi sub o  presiune și mai mare, cea a unui război pe care îl simțim prea aproape de casă noastră.

Singurul lucru care, mie personal, îmi umple sufletul de speranță este faptul că din solidaritatea și ospitalitatea poporului român nu au rămas doar sloganuri!

Iar românii empatizează mai mult că oricând cu cei aflați la necaz!

La fel că și în alte localități și noi avem zeci de locuitori ai orașului care vor să îi sprijine pe cei aflați astăzi în suferință!

Unii au plecat personal către punctele de frontieră, alții doresc să strângem produsele necesare la nivel local și să le expediem în zonele în care există o nevoie reală”, a declarat primarul orașului, Constantin Ana.

După consultări cu Crucea Roșie Dâmbovița, administrația de la Pucioasa a luat decizia ca imobilul unde funcționează Serviciul de Ambulanță și Jandarmeria (situate pe strada Pajiștei) să fie locul unde se vor strânge colectele de la cetățeni.

Este vorba DOAR despre PRODUSELE RECOMANDATE DE CEI DE LA CRUCEA ROȘIE, produse pe care aceștia le vor prelua și distribui ulterior, către toți cei care au nevoie.

Acestea sunt: Alimente neperisabile; Alimente de prima necesitate (supe, piureuri instant); Apă, Ceai, Paturi, paturi, lenjerii, saci de dormit NOI; Produse de igienă personală; Articole pentru copii – scutece de unică folosință, șervețele, produse de igienă; Dezinfectanți, măști, MEDICAMENTE – există deja solicitări de medicamente și produse sanitare din partea ucraineană.

Așadar, locuitorii din Pucioasa care și-au exprimat solidaritatea cu poporul ucrainean pot dona de marți, 1 martie, între orele 8-15, la sediul Serviciului de Ambulanță și al Jandarmeriei.

”Dumnezeu să ne apere pe toți!”, a declarat primarul orașului stațiune.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentUcrainenii care vor să muncească în România nu au nevoie de aviz de angajare timp de 9 luni. Anunțul ANOFM
Articolul următorUcrainenii au minat toate intrările în oraşul Cernihiv. Avertismentul autorităţilor pentru localnici