Valeriu Munteanu este candidatul Partidului „Uniunea Salvaţi Basarabia”, la alegerile locale generale din municipiul Chişinău, la funcţia de primar. S-a lansat în campanie cu sloganul: „Nu cedăm Chişinăul Rusiei”. Se regăseşte pe poziţia a cincea în buletinul de vot, transmite IPN.
Valeriu Munteanu are 38 de ani şi este născut în satul Floreni, raionul Anenii Noi. Este absolventul Universităţii „Valahia” din Târgovişte, România, Facultatea Ştiinţe Juridice, unde a obţinut licenţa în drept în 2003. Ulterior a urmat cursuri de masterat la Universitatea din Bucureşti, Facultatea „Sociologie şi Asistenţă socială”.
În cadrul alegerilor locale generale din 3 iunie 2007, a fost ales primar în satul Floreni din raionul Anenii Noi. La 7 februarie 2008 devine membru al Partidului Liberal.
După alegerile parlamentare anticipate din iulie 2009, Valeriu Munteanu devine deputat, mandat pe care îl deţine până în 2015. La 30 iulie 2015 este numit ministru al mediului, iar la 29 mai 2017 depune cerere de demisie din această funcţie.
Articolul precedentPădure în flăcări la Uliești
Articolul următorDan Alexa, blestem după meciul cu Chindia. Astra caută antrenor