Cei cinci români răniți în accidentul de autocar care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în Regiunea Veliko Târnovo, în Bulgaria, au ajuns în țară, sâmbătă, aduși cu elicoptere SMURD. Aceștia au fost internați la Spitalul Floreasca. Potrivit MAE, au intrat în țară, cu un autocar al aceleiași firme implicate în accident, alți 10 pasageri cetățeni români.

Cei cinci răniți au fost transportați de la unitatea spitalicească din Bulgaria la Spitalul Clinic de Urgență București- Floreasca cu elicoptere din cadrul UPU SMURD București, Craiova, Constanța și Galați, fiind asistați în permanență de echipaje medicale.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Cătălin Vișean a anunțat că victimele sunt stabile și conștiente.

Tot sâmbătă seară, MAE a anunțat că 10 cetăţeni români, pasageri ai autocarului implicat în accidentul rutier de la Veliko Tarnovo, nevătămaţi, au intrat pe teritoriul României fiind transportaţi cu un alt autocar al aceleaşi firme de transport. Al doilea şofer al autocarului, cetăţean român, a fost audiat şi el în calitate de martor şi va reveni în România, cel târziu duminică.

“Încă de la producerea accidentului, Ambasada României la Sofia a întreprins o serie de demersuri de asistenţă şi protecţia consulară specifice în astfel de situaţii, respectiv contactul cu autorităţile bulgare, deplasarea unei echipe consulare mobile la locul producerii accidentului, la unitatea medicală unde au fost internate persoanele rănite şi la sediul organelor de poliţie şi procuratură care instrumentează cazul.

De asemenea, personalul consular a facilitat contactele şi operaţiunile de preluare a pacienţilor cetăţeni români de către echipele medicale ale DSU/SMURD pentru a fi transportaţi în România pentru îngrijiri medicale. Nu în ultimul rând, reprezentanţii misiunii diplomatice a României la Sofia au menţinut contactul permanent cu responsabili medicali din România şi membrii de familie ai cetăţenilor români implicaţi în accident.

MAE foloseşte acest prilej pentru a adresa mulţumiri autorităţilor bulgare competente pentru intervenţia promptă şi sprijinul acordat celor implicaţi în accident, pentru îngrijirile medicale acordate răniţilor şi pentru foarte buna cooperare atât cu reprezentanţii Ambasadei României la Sofia, cât şi cu personalul medical român care a preluat cei 5 cetăţeni români răniţi în vederea transferului în România”, a mai transmis Ministerul român al Afacerilor Externe.

Patru pasageri, trei dintre ei cetățeni români, au murit în tragicul accident

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01:30, un  autocar înmatriculat în România care transporta 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români, a fost implicat într-un accident rutier în Bulgaria.

Accidentul s-a produs între localitățile Kutsina şi Polikraishte (Regiunea Veliko Târnovo).

Din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, nouă au fost răniți.

În urma tragicului eveniment, trei români au fost declarați decedați.

Articolul precedentDâmboviţa. Incendiu violent, în această dimineaţă. Flăcările au cuprins o casă și un garaj în care se afla un autoturism
Articolul următorRomânii care nu s-au recenzat nu vor mai fi amendaţi