Veste excelentă pentru persoanele fizice autorizate! Acestora le va fi recunoscută perioada în care au desfășurat activități ca vechime în muncă, respectiv vechime în specialitate, potrivit unei legi promulgate de președintele României, după publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

Klaus Iohannis a promulgat legea pentru completarea OUG nr. 44 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, conform Administrației Prezidențiale.

Legea prevede că trebuie îndeplinite următoarele condiții:

-activitatea economică pe care o desfășoară a produs venituri nete în anul în curs supus recunoașterii vechimii a căror valoare este cel puțin egală cu nivelul a 12 ori salariul minim brut pe țară garantat în plată stabilit potrivit legii în anul respectiv;

-este înregistrată la registrul comerțului cu un singur cod CAEN de activitate sau cu codul CAEN principal de activitate pentru care se dorește recunoașterea vechimii.

De asemenea, vechimea în muncă și, după caz, vechimea în specialitate este considerată perioada în care PFA a desfășurat activitate economică și a achitat contribuțiile, taxele și impozitele legale, nefiind luată în considerare perioada în PFA nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitate suspendată.

Articolul precedentAccident violent pe DN 71, în Dâmboviţa. Două dintre victime au ajuns la spital
Articolul următorMunții Bucegi. 21 de turiști, la un pas de hipotermie. Intervenţia salvamontiștilor din Prahova și Dâmbovița