Adrian Țuțuianu acuză IPJ Dâmbovița de „poliție politică”, la adresa Pro România Dâmbovița. Senatorul spune că actualul său partid este urmărit de angajații ministerului condus de Carmen Dan, fosta sa colegă de partid.

Update, ora 12.30

Reprezentanții IPJ Dâmbovița au precizat, pentru www.realitateadedambovita.net, că:

„Până în prezent nu am primit nicio sesizare de la persoana la care faceți referire. În situația în care vom fi sesizați, vom dispune de îndată măsuri de verificare a aspectelor semnalate„,

referitor la acuzele formulate, într-o conferință de presă, de senatorul Adrian Țuțuianu.

Știre inițială ora 12.00

Fotoconf.presă A.Țuțuianu, Pro România Dâmbovița (13.05.2019)

Într-o conferință de presă (13.05.2019) senatorul Adrian Țuțuianu a lansat un atac fără precedent la adresa reprezentanților din Dâmbovița ai ministerului condus de Carmen Dan. Țuțuianu spune că el și partidul din care face parte (n.r. Pro România, filiala Dâmbovița) sunt supuși unor acțiuni de „poliție politică”, în ultima vreme. Mai mult chiar, Adrian Țuțuianu spune că va face o plângere și către ministrul Carmen Dan, dar este convins că nu va primi niciun răspuns.

„Unde ajungem (n.r. Pro România Dâmbovița), mai ales unde ajung eu,poliția județeană are obligația să raporteze imediat. Imediat apar 2-3 mașini de poliție, care ne însoțesc peste tot. Ne și filmează, ceea ce este ilegal.(…) Sunt oameni din Poliție care fac presiuni asupra unor aleși locali, primari, consilieri,consilieri județeni, care au anumite plângeri sau cauze înregistrate pe rolul instituțiilor.Este inacceptabil. În al treilea rând, am constat o participare nejustificată a poliției judeșene (n.r. IPJ Dâmbovița) la evenimente politice ale PSD. (…) La conferința județeană de alegeri a PSD au fost peste 250 de polițiști în civil, pe platoul din fața Casei Sindicatelor, iar la Nucet (n.r. sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, unde a participat premierul Viorica Dăncilă) erau peste 200 de polițiști în civil, printre oameni.Este inacceptabil așa ceva. Dacă lucrurile acestea vor continua nu am să ezit să o sesizez pe doamna Carmen Dan. O sesizez ca să rămână sesizarea.Voi sesiza și conducerea IPJ Dâmbovița.Nu cred că un reprezentant al poliției poate desfășura activități de poliție politică, doar pentru a fi numit sau renumit într-o funcție de conducere. Este un avertisment public pe care îl dau în calitate de senator al României.”

A declarat A.Țuțuianu, într-o conferință de presă (13.05.2019).

www.realitateadedambovita.net a formulat o cerere oficială, către IPJ Dâmbovița, în legătură cu un punct de vedere, legat de afirmațiile senatorului Adrian Țuțuianu. Până la acest moment nu a fost formulată nicio poziție oficială, legat de aceste afirmații.

Articolul precedentTrei tineri, „înhămați” la un dosar de furt
Articolul următorO șoferiță a fost rănită, în urma unei coliziuni auto ce a avut loc pe DN 71