Combinatul de Oţeluri Speciale din Târgovişte a fost amendat cu 150.000 lei de Garda de Mediu, după ce a acoperit orașul cu fum dens, în urmă cu mai multe zile.

„În data de 17.02.2019, la Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște a avut loc un incident de mediu care a generat o poluare atmosferică semnificativă. Întrucât societatea era, deja, monitorizată de comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, aceștia au desfășurat un nou control la societatea respectivă, pentru verificarea condițiilor în care s-a produs poluarea.

„Acțiunea de control, finalizată în 22.02.2019, a relevat faptul că incidentul s-a produs în urma unei defecțiuni tehnice care a survenit la instalația de desprăfuire Techint. Ca urmare a acestei defecțiuni, instalația de desprăfuire a cuptorului EBT nu a mai funcționat în parametrii normali, fapt ce a condus la emisii semnificative de pulberi în atmosferă (sub forma de emisii difuze). COS Târgoviște SA a notificat Garda Națională de Mediu – CJ Dâmbovița și Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița după 24 ore de la producerea incidentului, fapt care reprezintă încalcărea prevederilor Autorizației Integrate de Mediu nr. 5/18.02.2013. Potrivit măsurii stabilite de comisarii GNM, în timpul unui control anterior, „orice avarie, accident/incident de mediu, opriri/porniri ale instalațiilor care au legătură cu mediul, vor fi anunțate la GNM – CJ Dâmbovița și APM Dâmbovița, în termen de maxim o oră de la producere”, se arată într-uncomunicat al Gărzii Naționale de Mediu.

Ca urmare a celor constatate de comisarii GNM, COS Târgoviște SA a fost sancționată cu două amenzi, în valoare totală de 150.000 de lei, pentru nerespectarea condițiilor prevăzute în autorizația de mediu, respectiv pentru nerealizarea, în totalitate și la termen, a măsurilor stabilite în urma controalelor anterioare.

„Totodată, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița a transmis, către Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița, o notificare prealabilă în vederea suspendării Autorizației integrate de mediu nr. 5/18.02.2013, revizuită în data de 03.10.2016, ca urmare a nerespectării prevederilor acesteia”, se mai arată în comunicat.

Articolul precedentUrmărit internațional, identificat de polițiștii din Dâmbovița
Articolul următorDoi dâmbovițeni au fost încarcerați, la Penitenciarul Mărgineni