Garda de Mediu Dâmboviţa a aplicat mai multe sancţiuni la Moreni, după ce au fost descoperite depozitări necontrolate de deşeuri din construcţii şi demolări, resturi vegetale şi casnice pe malul stâng al râului Cricovul Dulce.

Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu Comisariatul Judeţean Dâmboviţa au mers în control la Moreni, în urma unor seizări.    

Inspectorii au constatat că în zona adăpostului de câini “Câinele meu”, pe malul stâng al râului Cricovul Dulce, depozitări necontrolate de deşeuri din construcţii şi demolări, vegetale, casnice etc. pe o suprafaţă de cca 4.000 mp şi un volum de cca 500 – 600 mc.  

Mai mult, în zona din spatele unui supermarket, pe o suprafaţă de cca 1.000 mp sa descoperit un volum de 200 mc, de gunoaie necontrolate de deşeuri vegetale, deşeuri din construcţii şi demolări.  

De asemenea, pe malul stâng al râului Cricovul Dulce au fost găsite depozitări necontrolate de deşeuri menajere, deşeuri plastic, deşeuri din construcţii şi demolări, pe o suprafaţă de cca 100 mp şi un volum de cca 3 mc.    

Garda de Mediu a dispus, în sarcina Primăriei Municipiului Moreni, măsuri de salubrizare a amplasamentelor identificate cu ocazia controlului, precum şi supravegherea zonelor respective in vederea evitării apariţiei de noi depozite necontrolate de deşeuri în aceste zone, termenul de realizare fiind 31 martie.  

„Pentru neconformităţile constatate, Primăria Municipiului Moreni a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor art. 59, alin. (1), prf. A, lit. “h” din Legea 211/2011 privind regimul deşeurilor – republicare (depozitări necontrolate de deşeuri şi) cu amendă în valoare de 15.000 lei, iar societatea Prestări Servicii Municipale Moreni SRL, care se ocupă cu măturatul străzilor, golirea pubelelor stradale, curăţenia în piaţa municipiului Moreni, întretinerea spatiilor verzi şi a mobilierului stradal, intervenţii în renovări imobiliare la clădirile din domeniul public al Municipiului Moreni, etc, în baza Contractului de delegare a gestiunii serviciilor comunitare de administrare a domeniului public şi privat al Municipiului Moreni, încheiat cu Primaria Municipiului Moreni si acte aditionale ulterioare, a fost sancţionată pentru încălcarea prevederilor art. 94, alin. (1), lit. “a” din OUG 195/2005 privind protecţia mediului (funcţionare fără autorizaţie de mediu) cu amendă în valoare de 30.000 lei şi i s-a interzis desfăşurarea activităţii de salubrizare a străzilor şi a pieţelor publice, pâna la obţinerea actului de reglementare privind protecţia mediului”, se arată într-un comunica al Gărzii de Mediu.  

Garda Naţională de Mediu Comisariatul Judeţean Dâmboviţa anunţă că va urmări, prin controale periodice, modul de îndeplinire a măsurilor menţionate.    

 

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentReacțiile adverse la vaccinul anti-Covid, mai ales la femei. Ce spune Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid
Articolul următor”Culisele statului paralel” | MAFIA lemnului din România, subiect de film – pădurari și activiști de mediu AMENINȚAȚI. Cine închide ochii la JAF – VIDEO