Încă un caz şocant zguduie comunitatea din oraşul dâmboviţean Pucioasa. Mai mulţi elevi – băieți s-au plâns părinţilor că un profesor ar avea un comportament cel puţin dubios faţă de ei. Micuţii susţin că profesorul i-ar mângâia şi le-ar cere obsesiv să-l sărute şi că de multe ori le-ar face declaraţii care n-ar fi la locul lor. Primăria și Inspectoratul Școlar au demarat o anchetă.
Un elev ar fi povestit mamei că într-o zi, profesorul de cultură civică s-ar fi aşezat în genunchi şi i-ar fi spus micuţului că el îl iubeşte şi că, dacă nu-i spune că îl iubeşte şi micuţul, îi dă nota 2. Un altul i-ar fi cerut voie la toaletă, iar cadrul didactic i-ar fi spus că îl lasă, dar doar dacă-l pupă. Primarul oraşului Pucioasa spune că a aflat de aceste sesizări şi a demarat de urgenţă o anchetă.
Profesorul de cultură civică predă în mai multe școli din localități diferite din Dâmbovița. Mai mulți părinți și elevi s-au plâns că are un comportament nefiresc cu băieții.
„În momentul de față, Școala Nr 4 Elena Donici Cantacuzino din Pucioasa a demarat o anchetă internă pe baza unor zvonuri, deoarece la momentul acesta nu există nicio sesizare scrisă depusă în această unitate pentru așa-presupuse comportamente ale unui domn profesor. Au auzit discuții de la părinți, școala s-a autoseizat și verificătoate camerele de supraveghere care există în interior”, spune Cristina Stroe, inspector general ISJ Dâmbovița.
O colegă de-ale profesorului, spune că nu îl vede în stare de așa ceva. ”Mi se pare un om super, îl știu pentru că este colegul meu și la Mihai Viteazul. Este apropiat de copii, este un om de treabă. Mie nu mi-a dat niciodată de bănuit”, spune cadrul didactic.
Cazul vine după ce, săptămâna trecută, un altul a oripilat opinia publică din Pucioasa. Este vorba despre cazul cu şoferul microbuzului şcolar care a fost arestat preventiv pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă de 14 ani.
Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru hărţuire sexuală şi purtare abuzivă. Profesorul respectiv predă Cultura civică, dar la bază este profesor de Religie.
Articolul precedentUn dâmbovițean din Răcari a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial de Skandenberg
Articolul următorE iarnă, în zona montană dâmbovițeană. Vezi ce spun meteorologii despre zilele următoare