Este anchetă la Școala “Matei Basarab” din municipiul Târgoviște, după ce profesorul de matematică, George Pașol, este acuzat că a pălmuit un copil de clasa a VII-a. Acesta ar fi trebuit să iasă la pensie însă se află în primul an de prelungire.

Familia copilului spune că băiatul ar fi stat cu capul pe bancă, iar profesorul l-a acuzat că se uita la telefon, deși dispozitivul ar fi fost închis, în bancă. Fără să îi dea vreo explicație, cadrul didactic i-a confiscat telefonul. La finalul orei însă, cel mic și-a cerut telefonul înapoi. În acel moment, cadrul didactic i-a tras o palmă, fără să îi înapoieze dispozivitul.

Potrivit șefului ISJ Dâmbovița, profesorul de matematică a recunoscut că l-a lovit pe băiat, iar în urma acestui gest, instituția de învățământ a demarat o anchetă.

„Măsurile pot fi de la o simplă mustrare până la desfacerea contractului de muncă. Din punctul meu de vedere fapta e gravă și va fi cercetată. Înțeleg că a mai fost agresat copilul oarecum, nu neapărat fizic. El a recunoscut fapta. Nu poate fi acceptată această metodă pentru că e vorba de copii. Cu toții avem copii. Dacă părinții nu îi bat, cum să îi bată un profesor? Nu este de acceptat așa ceva. Am înțeles că i-a dat copilului o palmă”, ne-a spus prof. Sorin Ion, inspectorul general al ISJ Dâmbovița.

Singura pedeapsă ar putea veni de la oraganele legii. Familia a anunuțat că va depune plângere la Poliție pentru cele întâmplate.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentDeclarație politică, Oana Vlăducă: „Dragnea ne anunţa triumfător că viitorul sună bine”
Articolul următorColiziune în lanț, lângă Târgoviște