Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A3 București – Ploiești, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 de metri.
De asemenea, tot în condiții de ceață densă, cu vizibilitate redusă sub 50 de metri, se circulă și pe tronsonul kilometric 280 (localitatea Apoldu de Jos, județul Sibiu) – 391 (orașul Deva, județul Hunedoara) al autostrăzii A1 Sibiu – Deva.
În condiții de ceață densă, cu vizibilitate între 100 și 150 de metri, se desfășoară traficul și pe Autostrada Soarelui, pe tronsonul kilometric 10 (București) -105 (Drajna, județul Călărași).
„Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice. Nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă. În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari”, precizează oamenii legii.
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK
Articolul precedentSTEP by STEP, spre EUropa, la Grădinița nr. 1 Târgoviște
Articolul următorCe înseamnă un trai decent în România? Coșul lunar pentru un trai decent a crescut cu 200 de lei în 2019