Operațiunea „Truck and Bus” revine. Este pentru a treia oară în 2019 când această operațiune de control, oraganizată la nivelul întregi Uniunii Europene are loc. Polițiști de la Rutieră vor verifica conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea „Truck and Bus” a mai avut loc în lunile mai și iulie 2019, de fiecare dată pentru o săptămână.

La ultima acțiune, în Dâmbovița,bilanțul a fost următorul:

S-au verificat 1.356 de autovehicule, au constatat 11 infracțiuni și au aplicat 586 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea,  au dispus măsura imobilizării în cazul a 23 de vehicule.

Atfel, 51 de conducători auto au fost sancţionaţi contravențional pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 180 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 80 ca urmare a neregulilor constatate în urma verificării documentelor și 150 pentru alte abateri.

Totodată, 43 de şoferi au fost amendaţi pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi 34 pentru nereguli descoperite la aparatul tahograf.

De această dată acțiunea va avea loc în perioada 14 – 20 octombrie 2019.

În cele 7 zile, controalele polițiștilor au în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

Articolul precedentTârgoviște. Arestări și confiscări de sume importante, în cadrul unei ample operațiuni de destructurare a unei rețele de traficanți de droguri
Articolul următorTârgovișteanul Nelu Barbu, numit, de Guvern, Consul General la Shanghai