Meteorologii au emis o atenționare de disconfort temic accentuat, pentru zilele de 26 și 27 iunie, pentru toată România. Întreg continentul european se află sub asaltul unui front de temperaturi extrem de ridicate, în Italia fiind emis un cod roșu de caniculă.

Deocamdată în România nu au fost emise coduri (galben, portocaliu sau roșu) de caniculă dare meteorologii avertizează că urmează zile toride. În zonele urbane temperaturile resimțite vor fi chiar cu până la 10 grade mai mari decât cele indicate de termometre.

Pentru Europa: Ministerul Afacerilor de Externe a emis o atenționare pentru românii ce se deplasează în italia

 Cod roşu pentru temperaturi ridicate, valabil în ziua de 27 iunie 2019 în oraşele Bolzano (Trentino Alto-Adige), Brescia (Lombardia), Florenţa (Toscana), Perugia (Umbria), Rieti şi Roma (Lazio). A fost emis şi un cod portocaliu de caniculă pentru mai multe oraşe din nordul şi centrul ţării. 

În România:

Interval de valabilitate: 25 iunie, ora 11 – 27 iunie, ora 20
Fenomene vizate: disconfort termic accentuat

 Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic accentuat după-amiaza, când pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și podiș indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Vremea va deveni caniculară miercuri (26 iunie) în Câmpia de Vest, iar joi (27 iunie) în zonele joase de relief.

În Dâmbovița:

Maxima va fi (pentru ziua de 27 iunie) de 34 de grade Celsius, iar minima nopții nu va coborâ sub 19 grade Celsius (conform vremea.ido.ro)

Articolul precedentPod refăcut la Valea Lungă, după ce a fost distrus de inundații
Articolul următorChindia trece de la fotbal la ciclism. Jucătorii lui Viorel Moldovan se pregătesc intens de liga I