Prognozele meteorologice nu sunt dintre cele mai favorabile, pentru județul Dâmbovița, în zilele ce urmează. Conform previziunilor meteorologice, urmează încă patru zile de furtuni și ploi violente, importante cantitativ, în special în jumătatea de nord a județului.

Update:

Meteorologii au emis o nouă atenționare de tip cod galben, pentru aproape toată țara. Confrom ANM:

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 12:00 – 11 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții;

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Știre inițială

Codul galben de furtună, anunțat de meteorologi si pentru județul Dâmbovița (zona montană), expiră în data de 10 iunie, la ora 10.00. Deși, deocamdată, nu a fost emisă nicio altă avertizare de fenomene meteo extreme, pentru județul Dâmbovița, previziunile, în ceea ce privește zilele următoare, nu sunt deloc dintre cele mai favorabile.

În jumătatea de nord a județului (în special) vor urma cel puțin încă 4 zile cu ploi violente și furtuni.

La Târgoviște, conform previziulor meteorologilor, sunt anunțate ploi cu un caracter torențial (12l/mp) în data de 10 iunie, dar si în data de 11 iunie (15 l/mp). Episodul de furtună se va prelungi până cel puțin în data de duminică, 14 iunie.

În schimb temperaturile vor fi cele specifice perioadei. Sunt anunțate maxime de 24-26 de grade Celsius, în perioada 10-14 iunie.Minimele nocturne, la Târgoviste, nu vor coborâ sub valoarea de 14 grade Celsius, în acelasi interval.

Articolul precedentFurtunile afectează județul Dâmbovița. Gospodărie lovită de trăsnet, la Sălcioara, rețele electrice afectate la Titu
Articolul următorCrește, din nou, numărul de cazuri noi de coronavirus în Dâmbovița. 8 cazuri noi