O avertizare de tip nivometeorologic este în vigoare până în data de 4 mai, în munții Bucegi si Făgăraș. Meteorologii avertizează că la altitudini peste 1800 de metri se port produce avalașe, din cauza ploilor și a vremii calde din ultimele zile.
Avertizarea nivometeorologică este în vigoare pentru intervalul 30 aprilie-4 mai, și este una de gradul 2 (risc moderat). Totuși, după cum avertizează meteorologii, riscul nu ar trebui ignorat, mai ales în conditiile în care în zonele montane au căzut și vor continua sa cadă, până în data de 4 mai, importante cantități de precipitații, în principal sub forma de ploaie. În Bucegi, conform ANM:
„Izolat se pot produce curgeri superficiale sau avalanșe de topire, în general de mici dimensiuni. În cazuri extrem de izolate pot apărea avalanșe de fund ce nu vor angrena însă volume foarte mari de zăpadă. Declanșarea avalanșelor de mici dimensiuni este posibilă în continuare și la supraîncărcări mari, pe pantele cu grad mare de înclinare şi în zonele adăpostite unde se găsesc depozite mai însemnate de zăpadă.”
Stratul de zăpadă este umezit și se regăsește în principal la peste 1800 de metri, iar la altitudini mai joase se întâlnește doar pe pantele umbrite, pe firul văilor, sau în zonele cu depozite vechi, mai importante. Stratul este stabilizat în cea mai mare parte. Ploile așteptate vor determina umezirea suplimentară a stratului și vor accelera topirea. La baza stratului, pe pantele nordice, întâlinim și cristalele tip cupă. Pe pantele sudice stratul e umezit până la sol și se întâlnește doar la altitudini mai mari. Pe văi și în zonele adăpostite sunt acumulări mai importante de zăpadă.
Sub 1800 m stratul de zăpadă este foarte redus, discontinuu și puternic umezit.
În zona de avertizare din Bucegi se află și suprafețe din județul Dâmbovița (zona de nord a județului), aparținând administrativ de comuna Moroieni.