Salvamontiştii din Dâmboviţa el atrag atenţia turiştilor pasionaţi de drumeţii pe munte că în Bucegi este risc ridicat de avalanşe.

Restricţia este valabilă până pe dată de 14 martie cu posibilitatea de prelungire.        

Toţi iubitorii muntelui care doresc, în următoarele zile, să ajungă în zona montană Peştera-Padina, trebuie să fie echipaţi specific perioadei de iarnă. În Staţiunea Turistică de Interes Naţional Peştera-Padina a nins, stratul nou de zăpadă măsurând 30 cm.   

Deplasările către Staţiunea Turistică de Interes Naţional Peştera-Padina trebuie să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător sezonului rece.   

– Pestera – Vf. Omu pe Valea Obarsiei ( Banda albastra ) – Pestera – Vf. Doamnele – Batrana ( Punct rosu ) – Pestera – Refugiul Batrana pe Valea Doamnelor ( Triunghi rosu ) – Muntele Tataru – Cabana Bolboci sau Cheile Tatarului ( Triunghi rosu si triunghi galben ) – Tot Masivul Leaota   

Recomandări privind deplasările în zona montană Peştera-Padina:  

– În primul rând, trebuie să evităm AGLOMERAŢIILE şi SĂ RESPECTĂM toate REGULILE de siguranţă specifice pentru activităţile montane la care trebuie să adăugăm toate precauţiile legate de COVID-19  

– Vă rugăm să respectaţi cu stricteţe semnificaţiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare şi reglementare.  

– Să nu blocăm căile de acces pentru a putea oferi posibilitatea societăţii LDP Dâmboviţa dar şi echipelor de intervenţie să acţioneze dacă situaţia o impune.  

– Activaţi pe telefon aplicaţia Salvamont-Vodafone, luaţi cu dumneavoastră un acumulator de rezervă şi tot echipamentul necesar pentru o excursie în siguranţă.  

– Informaţi-vă despre starea zăpezii şi traseul pe care vreţi să îl urmaţi la Punctele Salvamont sau telefonic.

Recomandări privind COVID-19:  

– Virusul rămâne o problemă, nu a dispărut şi, inevitabil, putem să îl ducem cu noi şi pe munte.  

– Măsuraţi-vă temperatura înainte de a pleca şi, evident, să nu plecaţi dacă depăşiţi valorile normale, luaţi la voi mai multe măşti, soluţie igienizantă personală pe baza de alcool şi o plasă pentru gunoi în care să puneţi măştile folosite şi celelalte resturi menajere.  

Telefoane utile: Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa 0726686685,  Dispeceraul Naţional Salvamont  0725826668 ( 0salvamont) pentru informaţii şi recomandări privind zona montană, 112 pentru cazurile ce implică acţiunea comună a mai multor servicii de urgenţă.

 

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentÎnscrierile la clasa pregătitoare 2021 încep în data de 17 martie 2021
Articolul următorDan Motreanu: Statele membre au la dispoziție 12 milioane de euro pentru lupta împotriva pandemiei