Sursele de apă potabilă din multe zone ale județului Dâmbovița sunt alterate. Direcţia de Sănătate Publică a verificat, în primul trimestru din acest an, condiţiile de aprovizionare cu apă a populaţiei din mediul urban.
Inspectorii DSP au controlat 12 sisteme publice administrate de SC Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA în localităţile Târgovişte (2 sisteme), Moreni, Găeşti, Titu, Pucioasa, Răcari (2 sisteme) şi Fieni, dar și SC Uzina Automecanica Moreni SA care furnizează apă pentru 500 locuitori ai municipiului Moreni.
Probleme deosebite sunt la Pucioasa, acolo unde apa din Baraj este plină de gunoaie. Asta după ce doi ani autoritățile s-au zbătut să scape de o bacterie periculoasă, care ar fi pus în pericol sănătatea populației.
„Staţia de tratare Pucioasa necesită recondiţionare şi igienizare, după repararea acoperişului care este degradat şi favorizează infiltrarea apelor meteorice. Bazinele de sedimentare sunt parţial deteriorate atât la interior cât și la exterior, iar căminele de vizitare ale conductei de aducţiune sunt nesecurizate, insalubre și inundate.De asemenea, în zona de protecţie sanitară a sursei de apă folosită în vederea potabilizării în cadrul Sistemului public Pucioasa, respectiv lacul de acumulare Pucioasa, au fost identificate deşeuri, în special din material plastic. În cadrul aceluiaşi sistem, unul din rezervoarele de înmagazinare din zona Muşa prezintă hidroizolaţia degradată şi nu se asigură alee betonată în jurul acestuia”, a precizat directorul DSP Dâmbovița, Sorin Stoica.
Iinspectorii DSP Dâmboviţa a solicitat administratorului lacului de acumulare Pucioasa, respectiv Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmboviţa din cadrul Administraţiei Naţionale Apele Române, salubrizarea barajului periodic şi ori de câte este necesar. De asemenea, administratorul lacului a primit și 2 sancţiuni sub formă de avertisment.
Articolul precedentEvaluarea Naţională începe astăzi, cu proba de Limba şi literatura română
Articolul următorVIDEO Bătaie într-un bar din Dâmbovița. Un tânăr lovit din senin a fost băgat în spital