O minoră în vârstă de 15 ani, din Dâmboviţa, internată într-un centru social, a avut parte de luni de coșmar, alături de cel pe care îl considera iubitul său şi cu care a decis să fugă în lume.

Totul s-a petrecut în perioada octombrie 2018 – aprilie 2019. 

„La data de 31.08.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, în vârstă de 23 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.

În cauză s-a reţinut faptul că, în luna septembrie 2018, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 15 ani, beneficia de servicii de protecţie într-un centru social situat pe raza municipiului Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, l-a cunoscut pe inculpat cu care a început o relaţie intimă”, se arată într-un comunicat al DIICOT.  

La cererea bărbatului, minora a fugit din centru şi a locuit în continuare într-o comună din judeţul Dâmboviţa, la locuinţa acestuia. La scurt timp, cei doi au plecat în Bucureşti, locuind într-un apartament destinat ca locuinţă de serviciu a bărbatului.   

„Profitând de situaţia delicată a minorei şi ştiind că aceasta nu dorea să se întoarcă în centru, inculpatul i-a cerut minorei în mod imperativ să practice prostituţia în folosul său. În acest context, inculpatul o încuia în casă pe minoră în perioada când acesta se afla la serviciu, respectiv în intervalul 8 – 19.00. 

Tot în dorinţa de a o determina să practice prostituţia, inculpatul o agresa fizic pe minoră, pe fondul consumului de alcool şi de alte substanţe, lovind-o cu pumnii şi cu picioarele, cu obiecte contondente şi cauzându-i leziuni de violenţă în zona capului, a picioarelor şi a braţelor”, mai spun procurorii.  

După o perioadă, cei doi s-au mutat într-un apartament situat în cartierul Militari. Avid după bani, bărbatul i-a creat fetei un cont pe un site de publicitate, postând fotografii cu aceasta în ipostaze indecente.  

Tariful practicat de minoră era cuprins între 150 – 250 lei. Zilnic, minora avea în medie 6-7 ”clienţi” cu care întreţinea raporturi sexuale, obţinând din această activitate sume cuprinse între 1.000 şi 1.500 lei pe zi („bani însuşiţi în totalitate de inculpat”).  

„În luna aprilie 2019, inculpatul şi persoana vătămată au locuit într-un alt apartament din municipiul Bucureşti, închiriat de către un suspect în cauză, în baza unei înţelegeri prealabile între cei doi.

În acest timp, persoana vătămată a practicat prostituţia în modul anterior descris, în perioada aprilie – mai 2019, iar în aceeaşi perioadă, în apartamentul deţinut de către suspect fiind adusă pentru practicarea prostituţiei, cu acceptul acestuia şi în aceleaşi condiţii, o altă persoană vătămată, sumele de bani obţinute fiind însuşite de către inculpat, iar o parte revenindu-i suspectului din cauză. Minora a practicat prostituţia până la data de 10.09.2019, când a fost identificată de lucrătorii din cadrul Poliţiei municipiului Târgovişte şi readusă în centrul social”, arată DIICOT.  

În perioada iunie – iulie 2019, minora a practicat prostituţia şi în diferite staţiuni situate pe litoralul românesc.  

La data de 31.08.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza judeţului Dâmboviţa, fiind puse în aplicare două mandate de aducere.   Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Dâmboviţa, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.  

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Articolul precedentRealitatea PLUS, răspuns la atacurile Statului Paralel
Articolul următorAccident rutier pe DN71 Târgoviște-Tărtășești