A fost descindere în forță a celor de la Seviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul IPJ Dâmbovița. Polițiștii au descoperit și confiscat peste 65.000 de articole pirotehnice destinate a fi utilizate doar de către pirotehnicieni, de la două adrese domiciliare din Târgoviște și Nucet.

Imagine

Foto-Articole pirotehnice indisponibilizate (27 decembrie 2019, Nucet, județul Dâmbovița)

În această dimineață (27 decembrie 2019), polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat două percheziții domiciliare, pe raza localităților Nucet și Târgoviște, din județul Dâmbovița, la două persoane, de 18 și 49 de ani, bănuite de nerespectarea prevedrilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

În urma descinderilor, polițiștii au ridicat în vederea indisponibilizării peste 65.540 de articole pirotehnice, destinate a fi utilizate de către pirotenicieni (n.m. interzis a fi comercializate către persoane fizice neautorizate).

În cauză se continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție prin unitatea de Parchet competentă, au precizat cei de la IPJ Dâmbovița.

Articolul precedentPro România DB se regrupează, după demisiile din partid. Alegeri interne,în a treia zi de Crăciun
Articolul următorÎncă o zi cu zeci de apeluri de ajutor, adresate echipelor Salvamont. Vezi unde au intervenit salvatorii montani