Carburantul s-a scumpit din nou. Benzina standard în București costă duminică, 1 octombrie, între 7,19 lei și 7,45 lei. Motorina standard costă între 7,73 lei și 7,88 lei.

Benzina şi motorina s-ar putea scumpi în perioada următoare, după ce Guvernul a decis să suprataxeze companiile de petrol şi gaze. Preţul carburanţior ar putea să ajungă la 9 lei pe litru, spun specialiştii din domeniu.

„E o mişcare firească să pasezi taxa consumatorului şi asta se poate întampla pentru că în România, în ciuda creşterii de preţuri şi cererea a crescut. Cu alte cuvinte, consumatorii sunt dispuşi să platească un preţ mai mare pentru acest produs, ca atare eu actor în piaţă am tendinţa de a crește preţurile”, a declarat Corina Murafa, expert în energie.

Guvernul supraimpozitează cu 0,5 % din cifra de afaceri a companiilor de petrol și gaze, cele care plătesc deja o taxă de solidaritate. Și exploatarea bogățiilor solului le va costa mai mult. Executivul vrea să majoreze de trei ori redevenţa pentru țiței, potrivit unor surse guvernamentale. Aceasta este acum 133 de lei pe tona. Anual, extragem 3 milioane de tone de țiței și doar 400 de milioane de lei ajung la bugetul de stat, arată ziare.com.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentCULISELE PUTERII | Miron Mitrea: „PSD, chiar dacă e aliat cu PNL, la alegeri sunt în concurență, se bat pentru voturi”
Articolul următorProfesorii vor fi instruiți pentru a identifica elevii DROGAȚI