Liga I de fotbal din România a luat-o de la capăt. Nu este vorba însă de competiția propriuzisă, activitățile sportive fiind în continuare supuse acelorași restricții ca și restul activităților din România, în contextul epidemei de coronavirus. Liga profesionistă de Fotbal a ademarat însă o competiție pe simulator, prin intermediul jocului FIFA 20, la care participă reprezentanți ai tuturor cluburilor ce au echipe în actuala ediție a Ligii I de fotbal.

„Liga Profesionistă de Fotbal va organiza, în perioada 16 aprilie – 6 mai, o competiție de FIFA 20, cel mai popular simulator de fotbal din lume, în care vor participa gameri profesionisti aleși de cele 14 cluburi din Liga 1.
Așadar, de joi și pînă duminică, în perioada menționată, va fi programată câte o etapă de fotbal virtual pe zi. După finalizarea acestei competiții, LPF va organiza un player challenge, un campionat in care cluburile vor fi reprezentate în joc de fotbaliști profesioniști.
În prima fază, AFC Chindia Târgoviște va fi reprezentată de Bucur Andrei Marius (22 ani, București, student, singurul român calificat la un turneu internațional în ultimii cinci ani). În faza a doua, vor juca doi dintre fotbaliștii echipei noastre, Andrei Pițian și Andrei Șerban.

Programul integral al campionatului și regulamentul pot fi consultate pe site-ul dedicat, https://stamincasaliga1.ro/

După cum au anunțat cei de la Chindia Târgoviste pe pagina oficială de facebook a clubului.
Între timp au fost organizate și primele meciuri. În „prima etapă” Chindia Târgoviste a întâlnit U Craiova, iar rezultatul a fost egal, astfel ca ambele echipe au acumulat câte un punct în clasamentul jocului. Acesta este dealfel si singurul rezultat de egalitate înregistrat în prima etapă. Clasamentul actualizat poate fi consultat aici