5 bărbați ce au sechestrat, bătut, șantajat doi tineri (de 19 și 20 de ani), într-un apartament din Târgoviște au fost retinuți de polițiști pentru 24 de ore.

Pe parcursul zilei de joi (n.red- 13 ianuarie) aceștia așteaptă decizia judecătorului în ceea ce îi privește.

„În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, cei cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 16 și 45 de ani, au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Aceștia sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, lipsire de libertate în mod ilegal, participație impropie la infracțiunea de viol, tâlhărie calificată, șantaj, tentativă la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și conducearea unui vehicul fără permis de conducere.

Din cercetări a reieșit că aceștia ar fi lipsit de libertate în mod ilegal două victime, doi tineri, de 19 si 20 de ani, le-ar fi agresat, le-ar fi supus la gesturi umilitoare și le-ar fi determinat să întrețină raporturi sexuale.

Faptele ar fi fost înregistrate video cu un telefon mobil întrucât persoanele vătămate ar fi abordat, prin intermediul unei rețele de socializare, o adolescentă, în scopul întreținerii de raporturi sexuale.

Totodată, cei în cauză ar fi solicitat părților vătămate 20.000 de lei pentru a nu publica imaginile înregistrate pe rețelele de socializare.

De asemenea, bănuiții ar fi sustras de la victime un card bancar și cheile unui autoturism pe care l-ar fi condus pentru a se deplasa la un ATM în vederea retragerii de bani.

Autoturismul ar fi fost condus, în municipiul Târgoviște, de către unul dintre bănuiți, în vârstă de 21 de ani, care nu poseda permis de conducere.

Pe parcursul acestei zile (n.red. – 13 ianuarie 2022), cei în cauză vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.” au precizat polițiștii de la IPJ Dâmbovița.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentBilanț coronavirus 14 ianuarie: 9.884 cazuri noi și 30 decese
Articolul următorAccident în apropiere de Târgoviște. Persoană rănită în urma impactului dintre două mașini