Stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște, arenă pe care a disputat meciurile de fotbal Chindia Târgoviște este programat la reabilitare, cu fonduri asigurate de administrația locală. Până la demararea lucrării, autoritățile dâmbovițene caută încă soluții și apelează la expertiza celor din Călărași.

FotoConf. presă Al.Oprea, președinte CJ DB(20.06.2019), vorbind despre stadion

Într-o conferință de presă susținută de președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea, a fost readus în discuție subiectul stadionului de la Târgoviște. Cum echipa locală de fotbal Chindia Târgoviște, ce are un buget anual (aproximativ 800.000 de euro), asigurat în cote egale de CJ Dâmbovița și primăria Târgoviște, este nevoită să dispute meciurile din liga I considerate „acasă”, la Mioveni,se caută încă soluții pentru readucerea echipei la Târgoviște cât mai curând.

În ceea ce privește construirea unui stadion nou la Târgoviște  proiectul, depus încă din anul 2017, pentru finanțare prin CNI (Compania Națională de Investiții) este blocat și acum (2019) la stadiul de Proiect de Prefezabilitate. Iar în eventualitatea unei demarări a lucrării, probabil că se va apela la o variantă ieftină, însemnând o arenă de doar 8.000 de locuri, după cum a declarat Alexandru Oprea.

Foto– Stadion Dunărea Călărași, după reabilitare

„Împreună cu Primăria Târgoviște mâine (n.m. 21.06.2019) vom avea o întrevedere la Călărași cu CJ și Primăria, pentru a vedea modalitatea în care s-au descurcat ca să facă ca echipa locală să joace meciurile din liga I acasă și să facem același lucru și la Târgoviște. Reabilitarea stadionului de la Târgoviște costă 3,5-4 milioane de euro, pentru a îl aduce la standardele pentru liga I”.

A mai spus A. Oprea.

Reabilitarea stdionului de la Călărași, obligatorie pentru ca echipa să poată evolua pe teren, propriu în liga I de fotbal, a costat aproximativ 500.000 de euro, în vara anului 2028. Reabilitarea a durat două luni, numai că a fost vorba de un stadion construit pe structură metalică, lucru ce la Târgoviște nu este valabil, unde costurile vor fi mai ridicate pentru că tribuna a II-a a stadionului „Eugen Popescu” trebuie demolată, aceasta fiind închisă accesului publicului, momentan.

Articolul precedentUn bărbat a murit după ce a căzut dintr-un tei
Articolul următorBaschet 3×3: România, cu două „târgoviștence” în echipă, este în sferturi la Cupa Mondială