Parcă nici vremea nu mai ține cu noi. Codurile de vreme rea a fost prelungite. Meteorologii au anunțat vânt extrem de puternic în toată țara, până în seara zilei de 26 martie. În zona de munte atenționarea este valabilă până în data de 27 martie.

La momentul actual, și în judetul Dâmbovița, este în vigoare o atenționare de tip cod galben, de vânt puternic, doar în zona montană. Conform ANM:

Interval de valabilitate: 24 martie, ora 20:00 – 26 martie, ora 10:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului

În intervalul menționat, în zona montană, în nord-estul Munteniei și pe litoral, temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55…80 km/h. La munte zăpada va fi spulberată și vizibilitatea redusă.

Începând cu ora 10.00, a zilei de 26 martie, codul galben va fi extins la tot teritoriul județului Dâmbovița:

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 26 martie, ora 10:00 – 26 martie, ora 18:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei și zona litoralului

Pe parcursul zilei de joi (26 martie) în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei și pe litoral rafalele vântului vor atinge temporar 55… 70 km/h.

Singura veste bună este cea legată de temperaturi. Acestea vor crește, începând din data de 26 martie (maximă de 13 grade Celsius, la Târgoviste, față de doar 5, în data de 25 martie). Până la finalul lunii martie sunt anunțate temeperaturi maxime diurne de 17 grade Celsius, în județul Dâmbovița.