Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentului Dâmbovița au efectuat mai multe controale oficiale care au urmărit modul în care operatorii din sectorul alimentar autorizaţi/înregistraţi sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor respectă condiţiile sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la procesarea alimentelor de origine animală (carne, lapte, produse lactate, peste, ouă) şi nonanimală (produse de panificaţie şi patiserie, legume-fructe), asigurarea trasabilităţii acestora, condiţiile de ambalare, transportul, depozitarea şi comercializarea acestora către consumatorul final.

Potrivit reprezentanților DSVSA Dâmbovița, s-au constatat deficiențe privind depozitarea, etichetarea produselor alimentare, întreținerea spațiilor de comercializare și desfășurarea activităților în spații neaprobate.

Pentru deficiențele constatate s-au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în cuantum de 7.200 lei conform H.G. nr. 984/2005, cu modificările și completările ulterioare și un avertisment, în conformitate cu O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor. A fost distrusă o cantitate de 55 kg de produse alimentare neconforme.

Totodată, s-a dispus interzicerea activității pentru 2 operatori economici până la remedierea deficiențelor.

„Inspectorii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentului Dâmbovița au efectuat în perioada 17-20.03.2023 controale oficiale la  unități de comercializare a produselor de origine animală și nonanimală pe raza județului Dâmbovița, în conformitate cu Reg. CE nr. 625/2017,  Reg. CE nr. 178/2002, Ordinul ANSVSA nr. 111/2008 și cu Ordinul ANSVSA nr. 35/2016.

Controalele oficiale efectuate au constat în verificări privind:

– documentele de proveniență și siguranța alimentară a materiilor prime, semipreparatelor și produselor alimentare gata de consum;

– normele de igienă privind comercializarea alimentelor;
– depozitarea si expunerea produselor alimentare către consumatorii finali;

– respectarea Ordinului ANSVSA nr. 111/2008, respectiv a Ordinului ANSVSA 57/2010”, se arată într-un comunicat DSVSA Dâmbovița.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentGuvernul nu va discuta vineri plafonarea prețurilor la RCA. ASF și-a retras proiectul
Articolul următorLa noapte, trecem la ora de vară! Ceasurile se dau cu o oră înainte