În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști dâmbovițeni, alături de jandarmi și polițiști locali, au continuat acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.

Au fost organizate 26 de acțiuni punctuale, au fost verificate 72 obiective/locații  și au fost legitimate 1028 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 158 de autovehicule, dintre care 42 de mijloace de transport public în comun.

Pentru nerespectarea prevederilor legale, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.200 lei, dintre care 17 pentru nerespectarea măsurilor privind protecția individuală.

La nivel național, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 968 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 362.001 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 5 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă

Articolul precedent24 de apartamente ANL pentru tinerii din Găești
Articolul următorFemeie accidentată mortal la Răzvad, în județul Dâmbovița