După ce mai multe nume importante ale judo-ului românesc, în frunte cu campioana olimpică Alina Dumitru, au semnat o moțiune prin care îi cer demisia din fruntea FRJ, președintele Cozmin Gușă a oferit o primă reacție, prin intermediul FANATIK. 

„O să fiu concis și pe puncte, cu rugămintea să mediatizați integral ce spun eu sau deloc… Eventual, dacă aveți interesul, puteți să-mi luați un interviu punctual.

1. Cei care au semnat acest document sunt mai puțini decât cei care au votat împotriva mea la ultima Adunare Generală de alegeri, care a avut loc în urmă cu trei ani, fiind coordonați, din păcate, de către Marius Vizer.

Nu am ce să dau socoteală unor oameni care nu au făcut mai nimic pentru judo-ul românesc.

Câtorva dintre ei, precum medaliatele olimpice care semnează acolo, le-am oferit șansa să facă treabă la nivelul Federației. N-au fost în stare sau s-au plictisit sau n-au dorit și au demisionat. În rest, nu am ce să dau socoteală unor oameni care nu au făcut mai nimic pentru judo-ul românesc în calitate de sprijinitori.

2. Activitatea Federației de judo e departe de a fi perfectă, dar cel puțin este stabilă din punct de vedere financiar. Administrativ decurge fără probleme. Rezultatele în plan sportiv sunt bune spre foarte bune la categoriile cadeți, juniori și tineret, sunt mai slabe la seniori. Cred că suntem peste media organizării și a performanțelor din sportul românesc.

3. Consider această poziție un soi de abuz al lui Marius Vizer asupra unor oameni legat de care poate să exercite o anumită autoritate, fie de ordin moral, nu-i de mirare, e președintele IJF, sau de ordin material, respectiv relații foarte vechi. Acest abuz pe care îl execută la adresa lor nu ar mai avea cauză, pentru că eu am anunțat în urmă cu două luni că nu o să mai candidez pentru un nou mandat, dar o să-l sprijin pe Florin Bercean. Și bineînțeles că nu o să părăsesc judo-ul, fiind în orice caz interesat ca o gașcă de interese, ca să nu-i spun mai rău din punct de vedere juridic, construită în jurul lui Marius Vizer, să acapareze activitatea judo-ului românesc.

Marius Vizer este partener de afaceri cu Florian Coldea, una dintre afacerile lor fiind Forumul Crans Montana. Nu mă va opri să nu-l mai atac pe Coldea!

Faptul că el face acest forțaj nu pot să îl interpretez decât ca urmare a intereselor comune pe care le are cu Florian Coldea. Marius Vizer este partener de afaceri cu Florian Coldea, cel pe care eu îl atac și am desfășurat o campanie de presă împotriva lui în ultimele două luni, una dintre afacerile lor fiind Forumul Crans Montana. Dar, sigur, sunt combinați în multe alte lucruri și probabil că interesele de afaceri ale lui Marius Vizer îi dictează să își pună la treabă oamenii din judo-ul românesc pentru ca să mă incomodeze pe mine în așa fel încât să nu îl mai atac pe Coldea. Îi răspund scurt, din două cuvinte: Exclus! În rest, orice alte curiozități aveți despre activitatea Federației de Judo, performanțe, posibile probleme pe care le avem, vă stau la dispoziție.”, a declarat Cozmin Gușă, președintele FRJ, pentru FANATIK.

 

Articolul precedentRomânia, lovită de un val de aer polar: lapoviță, ninsoare și ger
Articolul următor60 de percheziții în 15 județe și în Capitală, într-un dosar de eveaziune fiscală