Dacă ajunge în turul doi, Simion îi bate pe Ciucă și Ciolacu. Este declarația făcută de Cozmin Gușă, în exclusivitate la Realitatea PLUS. Mai mult, acesta a mai spus că Iohannis încearcă să destabilizeze PSD prin comasarea alegrilor. Analistul mai spune că obiectivul președintelui este să facă PSD să susțină o candidatură comună a lui Nicolae Ciucă din partea coaliției de guvernare, dar și unirea listelor pentru alegerile parlamentare. 

„Iohannis i-a tras preșul de sub picioare, și lui (Ciolacu – n.r.), dar și PSD-ului. Legat de comasarea alegerilor, ei  erau înțeleși.

Dar de ce îl joacă Ioahannis, că de aici vine problema cu candidaturile comune. Iohannis nu poate să-l bage pe Ciucă în turul doi la prezidențiale dacă nu este candidat comun PSD-PNL. Și așa va fi greu dacă, spre exemplu, vine la Dreapta Unită Kovesi – că tot dăm exemplul ăsta. Ciucă va avea probleme să intre în turul 2 și dacă îl susține PSD-ul. 

Scopul lui Iohannis este să aducă PSD într-o stare foarte proastă, apropiată de cea a PNL; să meargă pe liste separate la europarlamentare, PSD să facă un 25%, liberalii să facă un 18%, dar să nu fie foarte departe și apoi să-și unească neputințele, pe liste comune la europarlamentare, cu candidați comuni în niște locuri din România; cu dl. Ciucă, candidat unic al PSD și PNL ca să intre în turul 2 cu Simion.

Simion în România e ca Tramp în SUA. Dacă nu i se întâmplă nimic, el este în turul 2 și dacă ajunge cu Ciucă în turul 2, vă spun eu că îl bate pe Ciucă. Și dacă ajunge cu Ciolacu, vă spun eu că îl bate și pe Ciolacu”, a declarat la Realitatea PLUS analistul politic. 

 
 
Articolul precedentDocument obligatoriu pentru toți DASCĂLII. Trebuie depus de la 1 februarie
Articolul următorSorin Grindeanu, față în față cu Anca Alexandrescu! Interviul anului, joi la ora 21:00, la Culisele Statului Paralel – VIDEO