Direcția Silvică Dâmbovița anunță că anul acesta au fost vânduți 65.000 de mc de lemne de foc, iar pe stoc, în acest moment, există 10.000 de mc. Tocmai din acest motiv silvicultorii îi așteaptă pe oameni să cumpere lemne și să nu mai taie din păduri.

Prețul pornește de la 224 lei fără TVA pentru un metru cub.

Silvicultorii din Dâmboviţa spun că nu a existat o criză a lemnelor de foc pentru populaţie: „La această oră noi mai avem încă 10.000 metri cubi pe stoc”

“Anul trecut se spunea de acea criză a lemnului, niciodată nu v-am mințit, niciodată nu o să vă mint, au fost niște răutăcioși. La această ora noi mai avem încă 10.000 metri cubi pe stoc, material lemnos. Poate acum e mai greu de pătruns în pădure, însă pe drumuri forestiere se poate ajunge foarte ușor. Lemn există inclusiv la Centrul de fructe de la Ulmi, unde anul acesta am asigurat material pentru încălzit locuințe peste 1000 metri cubi de material lemnos. Până la sfârșitul lunii noimbrie au fost valorificați către populație peste 63.000 metri cubi, iar până la sfârșitul anului cred că ne apropiem de 66.000”, spune ing. Costel Preda.

Prețul mediu pentru material lemnos de încălzit locuințe, ceea ce înseamnă specii diverse tari, diverse moi, tei, plop, salcie, este de 224 lei fără TVA, iar clienții trebui să își ridice singuri marfa din pădure. La stejar și fag prețul este de 300 lei.

 

Articolul precedentMall lângă locul în care au fost împușcați Ceaușeștii. Primăria Târgoviște a eliberat autorizația de construcție
Articolul următorA derapat cu mașina și a făcut ravagii. Două mașini și un pieton au avut de suferit