Mai multe persoane din Dâmbovița sunt anchetate de polițiști, într-un dosar pentru eliberare de certificate de vaccinare false. Printre persoanele cercetate se află și două asistente medicale din Târgoviște, care ar fi principalele vinovate în acest caz.

Acestea ar fi eliberat astfel de documente în schimbul unor sume de bani, într-un cabinet medical individual, în perioada iunie-iulie 2021, așa cum reiese dintr-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Luni de dimineață, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au pus în executare 14 mandate de aducere emise în cadrul unui dosar penal în care urmărirea penală se efectuează de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.

Activitățile se desfășoară pe bază de delegare, iar dosarul penal are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, fapta prevăzută de art. 291 din Codul Penal, luare si dare de mită, fapte prevăzute de art. 289 și 290 din Codul Penal, cumpărare de influență, faptă prevăzută de art. 292 din Codul Penal, fals intelectual, faptă prevăzută de art. 321 din Codul Penal și fals informatic, faptă prevăzută de art. 325 din Codul Penal.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada iunie-iulie 2021, două persoane, în calitate de asistente medicale la un cabinet medical individual din Târgoviște ar fi primit diverse sume de bani de la 11 persoane pentru a le elibera certificate de vaccinare, fără ca vaccinarea împotriva COVID-19 să aibă loc.

Zece persoane au fost aduse la sediul Inspectoratului pentru audieri.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentGarda de Mediu cumpără drone pentru fiecare județ. Echipamentele vor căuta surse de poluare
Articolul următorCum a scăpat de dosar penal soțul jurnalistei Lorena Bogza, cu ajutorul directorului adjunct al CNA