OMV Petrom derulează, în perioada 1 mai – 31 decembrie, prin zeci de stații din țară, o campanie de colectare a uleiului casnic uzat.

“În România, consumul anual de ulei alimentar este estimat la 10 litri per locuitor, cu un potențial de reciclare de 8 litri per locuitor. OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, colectează, începând cu 1 mai, ulei alimentar uzat din consumul casnic în 40 de stații de alimentare OMV din întreaga țară. Numărul punctelor de colectare urmează să crească cu alte 10 stații OMV, odată ce acestea vor primi autorizațiile necesare pentru preluarea și colectarea uleiului uzat din partea consumatorilor casnici”, au anunțat reprezentanții companiei.

În perioada 1 mai – 31 decembrie, clienții stațiilor OMV care vor aduce minimum doi litri de ulei alimentar uzat la cele 40 de puncte de reciclare din stațiile OMV vor primi, în schimb, o cafea VIVA Clasic sau un voucher de cafea.

”Un mediu mai curat este esențial pentru noi toți si putem contribui la acesta, fiecare dintre noi, printr-un stil de viață responsabil. Suntem bucuroși să oferim cadrul necesar pentru colectarea corespunzătoare a uleiului uzat, folosit în gospodărie”, a declarant Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Un litru de ulei alimentar uzat poate polua până la un milion de litri de apă, un volum similar celui pe care îl poate consuma un adult, timp de 14 ani. Se estimează că, în România, consumul anual de ulei alimentar pe cap de locuitor, în principal ulei de floarea-soarelui, este de circa 10 litri. Uniunea Europeană estimează că, la nivelul țărilor membre, există un potențial de reciclare a 8 litri pe cap de locuitor. O soluție pentru reducerea poluării cu ulei alimentar este valorificarea superioară a acestuia în diverse procese industriale pentru obținerea de biodiesel. Uleiul colectat în stațiile OMV va fi preluat de către o companie parteneră și utilizat pentru producerea de biodiesel.

Lista punctelor de reciclare din stațiile OMV: