Decizie șoc a Ligii Profesioniste de Fotbal, dupa ce a fost confirmat uncaz de infectare cu coronavirus la clubul Dinamo București, la magazionerul echipei. Toate meciurile pe care ar fi trebuit să le dispute cei de la Dinamo,în liga I de fotbal au fost suspendate.

Imagine

Anunțul, ce a bulversat lumea fotbalului din România, a fost făcut de cei de la LPF în urma cu puțină vreme. Iată comunicatul de presă, intergral:

„Liga Profesionistă de Fotbal ține să informeze că astăzi, 11.06.2020, la ora 10:39, persoana responsabilă cu verificarea respectării prevederilor Ordinului comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății nr. 601/971/2020 din cadrul clubului FC DINAMO 1948 București ne-a transmis faptul că o persoană din cadrul clubului a fost depistată pozitiv la cea de a patra testare COVID 19.

Având în vedere prevederile legale și regulamentare este necesară păstrarea anonimatului acestei persoane.

Liga Profesionistă de Fotbal va respecta prevederile legale stabilite de ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului si Ministerul Sănătății și până la finalizarea anchetei epidemiologice în acest caz, va opri desfășurarea meciurilor care implică clubul FC Dinamo 1948 București.”

Deocamdata la clubul Dinamo este o anchetă epidemiologica în desfășurare. Singurul lucru cert este că meciul de fotbal de sâmbată, 13 iunie, dintre Dinamo Bucuresti și Chindia Târgoviște, contând pentru etapa a III-a a play out-ului ligii naționale de fotbal, nu va mai avea loc.

Nu este cert cum va fi soluționată problema,în sensul în care meciul va fi reprogramat sau Dinamo va pierde cu 3-0 disputa. Totul depinde de rezultatul anchetei epidemiologice, orice varianta fiind posibilă, la momentul de față. Inclusiv aceea a excluderii din competiție a clubului Dinamo sau chiar a anulării campionatului.