Jandarmii dâmbovițeni au reușit să identifice un individ care vindea fără drept articole pirotehnice. Bărbatul acționa pe stradă, în zona „Pavcom” din Târgoviște.

Conform legii, orice fel de articol pirotehnic, chiar și cele permise a fi utilizate de persoane ce nu au nevoie de autorizație, poate fi comercializat doar cu autorizație. Cum sezonul este cel mai prielnic pentru specula cu astfel de articole, este la ordinea zilei ca aceste articole să fie vândute prin piețe și târguri sau zone comerciale aglomerate, fără ca vânzătorii de ocazie să aibă autorizație pentru acest tip de comerț.

Conform Jandarmeriei Dâmbovița:

„Un individ în vârstă de 44 de ani, care aborda trecătorii pentru a le vinde obiecte pirotehnice a fost depistat de jandarmi în zona Pavcom din municipiul Târgoviște. În urma verificărilor, asupra bărbatului au fost găsite 15 pachete care conțineau peste 200 de petarde și artificii.
Persoanei în cauză i s-au întocmit actele de sesizare pentru „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, actele fiind înaintate organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor.”

Zona „Pavcom” din Târgoviște este una foarte aglomerată pe tot timpul anului, fiind o zonă comercială cu o ofertă variată, iar în această perioadă a anului aglomerația și afluxul de potențiali cumpărători crește exponențial, odată cu apropierea de sărbătorile de iarnă.

Articolul precedentLovitură grea pentru CSM Târgoviște. Sute de mii de euro de plată, drept despăgubiri,către un fost antrenor
Articolul următorPensionară găsită decedată, în propria locuință, la Șotânga