DJ 713 care face legătură între DN71 – Cota 1000 și Platoul Montan Bucegi, cunoscut sub numele de Transbucegi, este închis circulației publice pe o perioada nedeterminată din cauza unor avalanșe care s-au produs marți dimineață.

„Din primele date se pare ca nu avem turiști blocați. Se acționează pentru înlăturarea zăpezii”, a precizat IPJ Dâmbovița.

Potrivit autorităților, avalanșa s-a produs în această dimineață. Din fericire nu este nimeni rănit însă un utilaj a fost surprins de zăpada căzută de pe versanți. Se ia în calcul inclusiv  producerea unei avalanşe controlate.
„S-a comentat şi despre posibilitatea producerii unei avalanşe controlate acolo. Astfel de fenomen apare atunci când se depune strat nou de zăpadă peste cel existent. Nu sunt evenimente nedorite, ci doar a rămas un utilaj blocat dar încercăm să asigurăm zona. Este posibil ca fenomenul să se repete acolo. Salvamontiştii vor aprecia care este riscul. A rămas blocat un Un IMOB, multifuncţional. Nu putem aprecia când se va degaja drumul”, a precizat directorul general al Direcţiei Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu, din cadrul CJ Dâmboviţa.

Turiștii pot urca în continuare în zona montană a judeţului Dâmboviţa spre Peştera-Padina, pe DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera, dar numai cu mașini 4×4, echipate de iarnă.

Articolul precedentVestea care îi bucură pe hotelierii din Bucegi, dar și pe turiști
Articolul următorAți văzut-o? Minoră de 16 ani, căutată de poliție