Președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea, a declarat că este îngrijorat de faptul că Ministerul Transporturilor nu alocă banii pentru reabilitarea DN 71 şi DN 7. În momentul în care Arctic Ulmi va porni motoarele, pe Dn 71 vor circula zilnic sute de tiruri cu marfă.
Referitor la DN 71 (Bâldana – Târgovişte – Sinaia), președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea, spune că proiectul acestui drum nu se află pe agenda de priorităţi a Minsterului Transporturilor.
Mai mult de atât, investiţia de la Ulmi riscă să blocheze în curând DN 71 din cauza traficului infernal care va fi pe această rută odată cu pornirea capacităţilor de producţie ale acestui agent economic.
„Un alt proiect de care a vorbit toată lumea, dar care, părerea mea, nu este suficient de prezent pe agenda Ministerului Transporturilor este DN 71 (Bâldana – Târgovişte – Sinaia), dar şi DN 7 (Bucureşti – Titu) şi o să fac câteva aprecieri. Pe data de 5 februarie s-a spus că au fost aprobate documentele pentru a posta documentaţia respectivă în SICAP, numai că, de atunci şi până acum, de 3-4 ori, această documentaţie a fost retrasă din diferite motive sau sub diferite motive. Eu consider că tergiversarea realizării acestei investiţii vitale pentru judeţul Dâmboviţa nu este de bun augur şi o să vă spun de ce? Undeva în jurul datei de 18-19 iulie are loc inaugurarea obiectivului industrial de la Ulmi. Va începe producţia efectivă a maşinilor de spălat rufe, din prima capacitate existentă la Ulmi, iar mijloacele de transport care vor trebui să facă aprovizionarea cu materii prime şi să ducă produsele finte spre destinaţia lor sau spre spaţiile de depozitare vor tranzita DN 71, ceea ce va duce la blocarea efectivă a acestei rute de transport, pentru că ştiţi cu toţii că nu avem decât două benzi, câte una pe sens”, spune Aleandru Oprea.
Probleme similare sunt și pe DN 7, folosit de Arctic Găești, dar și de Renault Titu. De altfel, reabilitarea DN 7 a fost promisă de Guvernul României înainte de deschiderea Centrului de la Titu.
„Nu este un moft al cuiva, ci este o necesitate stringentă de dezvoltare a judeţului Dâmboviţa. Pe de altă parte dacă sunt probleme legate de documentaţie eu cred că aceasta poate fi foarte simplu împărţită în două în sensul existenţei unui tronson de la Bâldana la Târgovişte, care înseamnă lărgire la patru benzi, şi celălalt tronson unde sunt necesare avize sau sunt discuţii legate de soluţiile tehnice care vor fi adoptate legate de tronsonul de la Târgovişte la Sinaia. O altă precizare, legată de DN 7, este că acesta este un drum care a fost promis de Guvernul României încă din anul 2005- 2007, care este în contestaţie şi la nivel naţional şi la nivel european. Dar, repet, în acest caz, cu bunăvoinţa funcţionarilor din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere cred că se poate adjudeca contractul, pentru că înţeleg că ofertele financiare ale primilor doi competitori oricum sunt viabile şi mult mai bune decât oferta financiară a celui care contestă această procedură de achiziţie publică”, a mai precizat preşedintele CJD, Alexandru Oprea.