Instanța a decis ca hoții de lemn, ce au tăiat aproape o pădure întreagă, în zona Vârfuri din județul Dâmbovița, să primească 30 de zile de arest domiciliar, iar un tânăr de 18 ani este plasat sub control judiciar.

În data de 18 decembrie forțe importante de poliție și pădurari au descins la 10 adrese domiciliare ale unor suspecți ce, pe parcursul anului 2019, au tăiat ilegal lemn, din pădurile din zona Vârfuri, din județul Dâmbovița. 16 persoane au fost audiate, iar trei au fost reținute (amănunte aici www.realitateadedambovita.net).

Imagine

Imagine cu un caracter ilustrativ

Instanța a decis în cazul celor trei următoarele:

„Judecătoria Pucioasa a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile față de cei doi bărbați, de 31 și 35 de ani, din Vârfuri, bănuiți de comiterea unor infracțiuni prevăzute de Legea 46/2008 privind Codul Silvic, iar față de tânărul, de 18 ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile., informează IPJ Dâmbovița.

Polițiștii au indisponibilizat, în timpul descinderilor din data de 18 decembrie, aproximativ 27 de metri cubi de lemn, de la suspecți.