Doi cetățeni chinezi au fost descoperiți la Târgoviște, de polițiștii dâmbovițeni de la imigrări, că stateau ilegal pe teritoriul României. Cei doi veniseră în România cu viză de afaceri dar au rămas aici și după expirarea acesteia.

Cei doi cetățeni chinezi au fost descoperiți la Târgoviște în urma unei acțiuni mai ample a polițiștilor de la Biroul de Imigrări. Chinezii vor trebui să părăsească România în termen de maximum 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, au desfăşurat, la data de 19 iunie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

FotoSteag China (imagine cu un caracter ilustrativ)

Astfel, în baza unor informatii, poliţiştii s-au deplasat pe raza municipiului Târgoviște, unde au depistat 2 bărbați, în vârstă 32, respectiv 42 de ani, din China, care nu mai îndeplineau condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceștia au  intrat legal în România în baza unor vize de scurtă ședere în scop de afaceri, însă, la expirarea perioadei legale de şedere, nu au părăsit teritoriul ţării.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească ţara în termen de 15 zile. Totodată, străinii au fost sancţionați contravenţional cu amenda în valoare de 400 lei fiecare, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.”

Se precizează într-un comunicat de presă al Biroului pentru Imigrări al județului Dâmbovița

Articolul precedentDoi răniți în urma unei coliziuni auto, la Târgoviște
Articolul următorȘoc în PSD Dâmbovița. Președintele executiv, Corneliu Ștefan, și-a anunțat demisia din funcție