Un angajator din Dâmbovița, care presta servicii în Târgu Jiu, a fost amendat cu suma de 160.000 de lei, după ce inspectorii de muncă au descoperit, cu ocazia unui control derulat săptămâna trecută, că avea opt persoane la muncă fără forme legale de angajare.  

Potrivit ITM Gorj, activitatea desfăşurată de cele opt persoane consta în ambalarea şi manipularea produselor din carne de pui.

În perioada 14-17 iunie, inspectorii de muncă gorjeni au efectuat 40 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.

Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenţionale în cuantum de 317.500 de lei și trasate 129 măsuri de intrare în legalitate.

„Având în vedere numărul mare de persoane depistate fără forme legale de angajare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica numărul controalelor în vederea combaterii muncii nedeclarate şi subdeclarate, precum şi pentru respectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef  al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentLudovic Orban: Prin acțiunile sale, Guvernul pune bazele unei crize economice
Articolul următorBacalaureat 2022. Proba obligatorie a profilului, susținută astăzi