Complexul Național Muzeal ”Curtea Domnească” Târgoviște a fost prezent în perioada 24 – 25 mai, la Târgul European al Castelelor, ediţia a V-a, organizat la Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara. Evenimentul este unul unic în România și promovează frumuseţea monumentelor istorice din ţară şi din Europa.
În cadrul evenimentului, Complexul Național Muzeal ”Curtea Domnească” Târgoviște a făcut cunoscută oferta turistică a judeţului Dâmboviţa şi prezintă principalele elemente de atracţie turistică şi istorică.
Curtea Domnească din Târgoviște reprezintă un complex de clădiri și fortificații medievale ce au avut rol de reședință a unor voievozi ai Țării Românești și, totodată, punct relativ important în sistemul defensiv al țării.
În 1427, în memoriile sale, cruciatul Hans Schiltberger, menționeză orașul Târgoviște drept capitală a Țării Românești, alături de Argeș. Cruciatul Hans Schiltberger a participant la expediția militară ce s-a încheiat cu înfrângerea de la Nicopole. Dar, deoarece această lucrare a fost editată 31 de ani ulterior, se presupune că în 1396 orașul avea deja fortificații, ca orice capitală a vremii.
În actele interne, Curtea Domnească este atestată în timpul lui Mircea cel Bătrân când, într-un act al fiului și asociatului său la domnie, Mihail I, datat 1417-1418, se vorbește despre „[…]însuși orașul domniei mele Târgoviște[…]” (DRH, B, vol.I). Din acest act se poate înțelege că, la acea dată, aici funcționa o reședință voievodală, fortificată desigur. De altfel, săpăturile arheologice confirmă această supoziție, datând perioadei lui Mircea cel Bătrân: o casă, prima biserică-paraclis, o curtină și urme ale unei palisade (palancă) de lemn de mici dimensiuni.