Compania Națională de Investiții (CNI) urmează să ridice, la Târgoviște, o arenă sportivă multifuncțională, pe un teren ce aparține Consiliului Județean Dâmbovița. Deși despre proiect se vorbește de ani de zile, deocamdată abia a fost finalizat conceputul noului stadion. Primele imagini cu arena, în forma de concept, au fost făcute publice de președintele CJ Dâmbovița.

Imagine

Compania Națională de Investiții (CNI) a scos la licitație, în data de 5 septembrie 2019, prin SICAP (platforma de achiziții publice), contractul de prestări servicii având ca obiect ”Elaborare studiu de fezabilitate și studii de specialitate – Construire Stadion Municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița”. Ulterior,în luna ianuarie 2020, CJ Dâmbovița, anunța că:

”Direcția Investiții – Departamentul Sport Învățământ și Cultură, din cadrul Companiei Naționale de Investiții (CNI) a transmis, astăzi, Consiliului Județean Dâmbovița ordinul de începere a prestării de servicii de proiectare pentru obiectivul de investiții „Construire Stadion Municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița. Ordinul va intra în vigoare, în data de 27 ianuarie 2020.’‘

La momentul respectiv era vorba de un stadion cu o capacitate de 15.000 de locuri, cu o valoarea estimată  de 133.693.847 lei (29,3 milioane Euro), fonduri asigurate de CNI. Arena urma sa fie una destinată jocurilor de fotbal, rugby dar și pentru atletism.

Imagine

La momentul actual, mai 2020, Beneficiarul, CJ Dâmbovița, prin președintele acestei instituții, Alexandru Oprea, a prezentat și ce mai recentă variantă a stadionului, ce va ridicat la Târgoviște, pe terenul unei foste unități militare, ce acum aparține CJ Dâmbovița, după desființarea unității militare. În noul proiect, notă conceptuală, este vorba de un stadion de aproximativ 12.000 de locuri, doar pentru fotbal și atletism.

Stadion Târgoviște-CNI

Sursa foto articol-facebook, Alexandru Oprea

„O #veste bună:

Studiul de fezabilitate și studiile de specialitate necesare pentru #construirea noului #stadion din #Târgoviște sunt aproape gata. Așa cum știți, este un proiect al Consiliului Județean Dâmbovița, derulat prin Compania Națională de Investiții. Imediat ce studiile amintite se vor finaliza, va fi demarată licitația pentru achiziția lucrărilor de proiectare și execuție.

Astăzi am primit și primele imagini, cele de #concept, pe care le regăsiți mai jos.

Câteva detalii despre #investiție (stadion de fotbal și atletism):

12016 locuri în tribune acoperite (din care 262 – VIP, 92 – mass-media, 70 – persoane cu handicap)
teren de antrenament
drop-off autocare jucători
 parcări (inclusiv subterane și supraterane)
 spații verzi și zone de alimentație publică
spații tehnice și pentru dotări specifice (ex: vestiare)”

Imagine

A precizat pe pagina sa de facebook, președintele CJ DB. La Târgoviște ar trebui să fie construite două stadioane. Cel de-al doilea, realizat de Primăria Târgoviște, cu fonduri proprii, vizează reabilitarea arenei „Eugen Popescu”, dar proiectul este, la momentul actual,în întârziere și are destul de multe probleme.

Articolul precedentCoronavirus Dâmbovița: Confirmări la spitalul din Moreni, la o fabrică din Crevedia și un deces la Cojasca. Cele mai noi date
Articolul următorAndrei Dracea, afaceristul „licitație la minut”, o nouă înșelătorie. Mărturiile famiilor păcălite cu celule stem