Conducerea Primăriei Târgoviște a anunțat că arena pe care își desfășoară meciurile echipa de fotbal Chindia Târgoviște, va fi demolată parțial. Tribuna a II a stadionului va fi refăcută, pentru ca echipa să poată jucă în liga I, pe această arenă. Lucrările nu vor fi gata însă până în 2020.

Tribuna a II-a, stadion „Eugen Popescu” Târgoviște- urmează a fi demolată

Primarul Târgoviștei, Cristian Stan a reacționat, într-o conferință de presă, pe marginea subiectului Chindia Târgoviște și a posibilității ca echipa să nu poată evolua, în liga I, la Târgoviște. Actuala arenă, „Eugen Popescu” (foto), va suferi modificări majore. Stadionul nou, promis de autorități, este puțin probabil să fie construit prea curând.

 

Daniel Cristian Stan-primar Târgoviște

„În momentul de față se lucrează la proiectare. Va trebui probabil ca tribuna a II-a să fie demolată, astfel încât acolo să se creeze spațiile pentru presă.Nu știu dacă în primul sezon de liga I se va putea juca pe acest stadion, pentru că stadionul va fi în construcție.În buget, în momentul de față, avem alocat o sumă de 7,5 milioane de lei, dintr-un împrumut, pentru a reabilita actuala arenă.Resping acuzațiile că nu dorim promovarea. Este exclus acest lucru. Principalul argument pentru care am decis să demarăm acestă investiție este afluența mare de public, la meciurile Chindiei.”

A declarat primarul Târgoviștei, Cristian Stan (foto)

În ceea ce privește construcția unui stadion nou la Târgoviște, proiect ce a fost depus în urmă cu mai mulți ani pentru finanțare prin CNI, Alexandru Oprea, președintele CJ Dâmbovița, instituție ce este proprietara terenului unde urmează a fi construit stadionul, spune că deocamdată nu sunt șanse. De vină este Euro 2020, spune Al. Oprea.

Alexandru Oprea, președinte CJ Dâmbovița

„În luna august 2017 am trecut proiectul prin comitetul interministerial și am obținut toate avizele. De atunci nu s-a mai întâmplat nimic.Așa cum știți, România este implicată în organizarea Euro 2020, iar la București urmează a fi construite trei stadioane (n.r. prin fonduri asigurate de C.N.I.). Părerea mea sinceră este că până nu se finalizează cele trei construcții Târgoviștea mai așteaptă puțin.”

Proiect schemăstadion nou Târgoviște

Stadion „Eugen Popescu”-actual (zi de meci)

A spus Alexandru Oprea, președintele CJ Dâmbovița. Primăria Târgoviște și CJ Dâmbovița sunt cei doi acționari ce asigură fondurile pentru funcționarea clubului Chindia Târgoviște, cota de participare a acestora însumând aproximativ 95-97% din bugetul total al echipei.

Articolul precedent378 de locuri de muncă disponibile pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă
Articolul următorIarnă în toată regula în Bucegi. Un singur traseu este deschis pentru turiști