Noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2019 a fost cea mai friguroasă noapte din această iarnă. Meteorologii nu ne aduc vești bune. Pe deasupra vin și cu o nouă atenționare de risc de avalanșă în Munții Bucegi.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis o avertizare de avalanșe pentru perioada 07 ianuarie 2019 – 08 ianuarie 2019.

La munte, în special la altitudini de peste 1800 de metri, sunt așteptate noi ninsori, fapt care va accentua riscul de producere de avalanșe.

În ultimele 24 de ore vremea a fost geroasă. Cerul a fost noros și pe arii relativ extinse a nins, cu cantități mai importante în Carpații Meridionali unde s-au depus 10-15 cm de zăpadă proaspătă. Vântul a suflat moderat, cu intensificări de 70-90 km/h pe creste, și de 40-60 km/h la altitudini intermediare.

Pe arii restrânse s-a semnalat ceață, asociată și cu depunere de chiciură în Munții Apuseni și în vestul Meridionalilor. Stratul de zăpadă a crescut cu până la 13 cm în masivul Făgăraș (Bâlea-Lac) și cu până la 12 cm în Bucegi(Fundata).

Noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2019 a fost cea mai friguroasă noapte din această iarnă. În foarte puțin zone din țară temperaturile au trecut peste pragul gerului. Cea mai joasă temperatură s-a înregistrat la Obârșia Lotrului, în Vâlcea: minus 23 de grade.

Articolul precedentAccident mortal la Ghergani. Trenul a acroșat o persoană
Articolul următorA. Țuțuianu: „Iartă-ți dușmanii, dar nu le uita numele”