Aproximativ 100 de salariați de la Elecroaparataj Târgoviște (fostă Romlux SA) vor intra în grevă generală. Negocierile de până acum, dintre sindicatul „Valahia”, ce reprezintă salariații de la Electroaparataj, și patronat nu au dus la niciun rezultat. Revendicările sindicaliștilor sunt legate de salarizare, salariații fiind plătiți cu minimul pe economie situație ce nu mai poate continua spun aceștia.

Foto– Electroaparataj Târgoviște

Sursa foto– www.electroaparataj.ro

Electroaparataj Târgoviște este o firmă privată, ce are ca obiect de activitate principal, producerea de aparataj electric de joasă tensiune. Încă din 2007 fabrica de la Târgoviște funcționează pe fosta platformă a Romlux SA. Deși activitatea este foarte bună și există profit, sindicaliștii din sindicatul  „Valahia” (aproximativ 100 de muncitori din Electroaparataj Târgoviște) spun că patronatul plătește la nivel de salariu minim pe economie toți angajații, fără nicio excepție, situație ce nu mai poate continua.

Foto– protest Sindicat Valahia Târgoviște (Cartel Alfa) 2017

Sursa foto– facebook, Sindicat Valahia

Liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu a declarat că s-a ajuns în punctul în care s-a decis să se apeleze la varianta extremă, greva de avertisment, urmată de greva generală:

„Nu s-a întâmplat nimic spectaculos, pentru că toate revendicările privind salarizarea şi sporurile nu au fost soluţionate. Au fost soluţionate, într-adevăr, mare parte din articolele din CCM care nu implicau un impact finaciar. Este posibil ca vineri, 19 aprilie, să avem greva de avertisment, pe care o vom anunţa după ce ne întâlnim  mâine (n.r. în 17 aprilie 2019) cu oameni. Deci, miercuri, 17 aprilie, la ora 15.20, avem Adunarea Generală la Casa Sindicatelor, pentru că ei trebuie să hotărască data grevei de avertisment şi trebuie să am aprobarea lor. Le vom lua semnăturile pentru greva de avertisment şi greva generală. Este posibil ca greva generală să fie puţin înainte de Paşte, pentru că legea ne obligă la cele 5 zile, dar rămâne de văzut ce vor spune şi salariaţii. Oricum, luni, când eram noi la conciliere, a avut loc şi un protest spontan, pentru că le-ar fi spus salariaţilor ceva de genul „că nu vă mai dăm prima de Paşte, pentru că nu aveţi contractul semnat şi să fiţi sănătoşi, dacă aţi vrut sindicat”. Oamenii au fost revoltaţi, pentru că li s-a spus că din cauza sindicatului nu primesc prima. Asta este situaţia şi atitudinea lor mârlănească. Mai mult ca sigur va fi grevă, s-ar putea ca şi înainte de Paşte să avem declanşată greva generală. Pentru ei, sporul de vechime pe care l-au avut salariaţii şi care le-a fost furat efectiv reprezintă o pretenţie comunistă şi spun că noi suntem nişte comunişti de pe vremuri…. Majorarea salarială, spun dânşii că nu sunt de acord cu ea pentru că ei au mărit salariul minim de le 1900 de lei la 2080 de lei. Deci toată lumea trebuie să ia salariul  minim pe economie, pe care l-a mărit statul, nu mai contează faptul că eşti calificat sau necalificat

A declarat Nicolae Dragodănescu,președinte sindicat Valahia Târgoviște (Cartel Alfa). pentru www.gazetadambovitei.ro

Articolul precedentVolei feminin: CSM Târgoviște învinge Dinamo București cu 3-1
Articolul următorNoul ambasador al Chinei,în România, a venit la Târgoviște