Centrul  Local de Combatere a Bolilor din județul Dâmbovița s-a întrunit vineri, 15 noiembrie, ca urmare a confirmării apariției virusului de pestă porcină africană în județul Dâmbovița, în mai multe gospodării din 4 comune.
-1 gospodărie în localitatea Ungureni-comuna Corbii Mari
-1 gospodărie în localitatea Dobra- comuna Dobra
-1 gospodărie în localitatea Miulești- comuna Odobești
-1 gospodărie în localitatea Perșinari- comuna Perșinari
Autoritățile au luat măsura uciderii porcinelor din gospodăriile afectate, urmând a se continua supravegherea clinică și catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul celor 4 localități. Totodată, în conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricție (zona de protecție și zona de supraveghere) în jurul focarelor.
„Solicităm, în același timp, sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii și consecințele acesteia. Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița și autorităților locale. De asemenea, precizăm că proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiți de către stat. Reamintim că pesta porcină africană (PPA) nu afectează oamenii, neexistând nici ce mai mic risc de îmbolnăvire , ea având un puternic impact la nivel economic si social”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmbovița.
Articolul precedentFotbal-Vadim Rață, jucător de la Chindia Târgoviște, a „terorizat” Franța, în partida Franța-Republica Moldova 2-1
Articolul următorInstanța nu a fost de acord cu cererea de eliberare a lui Omar Hayssam