În județul Dâmbovița au fost semnalate mai multe incidente minore, în primele ore ale scutinului pentru alegerile europarlamantare și referendum.Au fost întocmite trei dosare penale, pentru furt de ștampilă, împiedicarea exercitării drepturilor electorale și coruperea alegătorilor.

Conform unei comunicări oficiale a purtătorului de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog:

În comuna Ciocănești, județul Dâmbovița, o persoană a sesizat faptul că mai mulți membri ai unui partid politic transportă alegători către secțiile de votare. În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că fapta sesizată nu se confirmă.

În Municipiul Târgoviște, a fost depusă o sesizare potrivit căreia un cetățean nu ar fi fost lăsat de președintele secției de votare să-și exercite dreptul la vot. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de împiedicare a exercitării drepturilor electorale. Pentru aceeași infracțiune se fac cercetări și într-un caz similar din Brașov.

În județele Dâmbovița și Vrancea, s-au întocmit două dosare penale pentru furt după ce alegătorii au plecat din secțiile de votare cu ștampilele cu mențiunea VOTAT. Ștampilele au fost recuperate.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați de către președintele unei secții de votare cu privire la faptul că doi tineri i-au spus că li s-ar fi oferit bani pentru a vota.

In cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de coruperea alegătorilor. În timpul audierii, tinerii au susținut că a fost vorba de fapt de o glumă.

Articolul precedentAproximativ 80.000 de dâmbovițeni au votat, la jumătatea zilei de alegeri europarlamentare
Articolul următorEuroparlamentare Dâmbovița 2019. Incidente la o secție de vot din Târgoviște. Mai mulți tineri și-au fotografiat cărțile de identitate