Ion Țiriac a sărăcit în ultimul an și a fost detronat din top de un alt român de succes.

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român! Fostul mare jucător de tenis a fost detronat de un antreprenor, a cărui avere a explodat anul acesta. Daniel Dines se află, în acest moment, pe primul loc în topul celor mai bogați români, cu o avere de 2,1 miliarde de dolari. Ion Țiriac în urmează îndeaproape, cu 2 miliarde de dolari, pe locul doi în clasament. În topul mondial, antreprenorul se află pe locul 1456, în timp ce Ion Țiriac ocupă acum locul 1486. 

În 2019, Dines a fost numit primul miliardar român care se ocupă cu afaceri cu roboți software. În 2021, averea sa a ajuns la 6 miliarde de dolari, dar a scăzut apoi la 1,6 miliarde de dolari la începutul acestui an.

În ultima actualizare a clasamentului Forbes, Dines l-a egalat pe Țiriac pe primul loc în România. Acum, el a urcat pe primul loc, iar Țiriac a ajuns pe locul doi. În top cinci al celor mai bogați români se mai află Dragoş Pavăl (1,7 miliarde de dolari), Ion Stoica (1,2 miliarde de dolari) și Matei Zaharia (1,2 miliarde de dolari).

Articolul precedentȚeapă online. A comandat bocanci de pe un site din România, iar banii au ajuns în…Tanzania!
Articolul următorPensiile speciale consumă aproape 1% din PIB. În doar 9 luni, statul a cheltuit pentru speciali echivalentul a 5 poduri de la Brăila