Dâmbovițeanul Leonardo Badea a primit aviz pozitiv, în comisiile reunite de buget-finanțe, ale celor două Camere ale Parlamentului, pentru a păstra funcția de șef al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Badea a fost susținut de reprezentanții PSD-ALDE, din comisiile reunite, în timp ce opoziția parlamentară a votat împotrivă.

Audierile pentru desemnarea celor nouă membri, ce vor trebui să primească și un vot în plenul Parlamentului,ce vor face parte din noul consiliu al ASF, au avut ca principal punct de suspans numele ce va fi ales pentru șefia ASF. Atât Leonardo Badea(foto)-profesor la Universitatea „Valahia” din Târgoviște (unde este coleg și cu Adrian Țuțuianu, recent exclus din PSD) , dar și președinte interimar al ASF, în acest moment, cât și vicepremierul Viorel Ștefan concurând pentru această poziție. Ambii fiind membri ai PSD dar niciunul neprimind o „recomandare” clară din partea lui Liviu Dragnea. Acesta declarase:

„Colegii au ridicat o problemă destul de delicată, nu neapărat cu culoare politică, dar umană. În sensul că lui Leo Badea i s-a cerut să-și depună candidatura la ASF, renunțând la mandatul de parlamentar, promitându-i-se că va fi susținut și pentru un alt mandat. Și nu ar fi fost corect sa nu fie susținut”. Tot Dragnea afirmând imediat că el personal îl susține pe Viorel Ștefan.

Votul  din comisiile reunite de buget-finanțe pentru candidaturile celor doi au arătat în felul următor:

Leonardo Badea: 39 voturi pentru, 21 voturi împotrivă, 1 abținere

Viorel Ștefan: 1 vot pentru, 60 de abțineri

În acest fel avizul, consultativ, al comisiei parlamentare, este unul favorabil lui Leonardo Badea. Acesta, ca și ceilalți membri ce vor face parte din consiliul ASF, trebuie să primească și un vot în plenul Parlamentului, pentru a obține aceste funcții.

(foto articol: Leonardo Badea-Viorel Ștefan, înainte de audierile din comisie)

Sursa foto- www.profit.ro

Articolul precedentArmă de vânătoare și pistoale de autoapărare confiscate de polițiști
Articolul următorScandal la Spital. Mai mulți țigani s-au bătut cu paznicii