Comisia juridică (JURI) din Parlamentul European a reanalizat astăzi (30 septembrie) propunerile pentru posturile de comisar european ale reprezentanților Ungariei și României. Comisia a declarat-o pe Rovana Plumb ”candidată nepotrivită”, pentru postul de comisar european. Aceeași soartă a avut-o și candidatul Ungariei. Cel mai probabil, România va fi nevoită să facă o nouă nominalizare. 

 

 

„Decizia în cazul Rovanei Plumb (foto) s-a luat cu 13 voturi pentru și 7 voturi împotrivă. JURI va trimite o scrisoare președintelui Parlamentului European prin care informează că cei doi nu pot deveni membri ai Comisiei Europene. Fără avizul pozitiv al Comisiei Juridice nici măcar audierea în Comisia de specialitate nu poate avea loc”, a scris pe Facebook, după decizia de luni, europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Amănunte suplimentare aici www.realitatea.net

foto- Rovana Plumb alături de Viorica Dăncilă, Nucet, jud. DB, 4 mai 2019

sursa foto– facebook, Rovana Plumb

Decizia de astăzi (30 septembrie), din Parlamentul European, va avea efecte și în plan local, acolo unde Rovana Plumb este președinte al PSD Dâmbovița, organizație unde alegerile pentru o nouă conducere fuseseră amânate ( ar fi trebuit să aibă loc în data de 20 septembrie). Mai multe amănunte aici www.realitateadedambovita.net.

Articolul precedentDeschidere de an școlar la Universitatea „Valahia” din Târgoviște
Articolul următorAcțiuni în forță pentru combaterea tigrului platanului, la Târgoviște. Insecta i-a disperat pe târgovișteni