Lovitură la Primăria Târgoviște, după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecatoria Târgoviște și polițiștii de la IPJ Dâmbovița au descins la sediul instituției. Trei persoane din departamentul economic, printre care, conform unor informații, chiar directoarea economică, au fost reținute, fiind suspectate de delapidarea a aproximativ 200.000 de lei, în perioda 2016-2017.

Descinderea a avut loc pe parcursul zilei de 19 februarie și s-a prelungit până în noaptea de 19-20 februarie. Dupa multe ore de audieri s-a decis reținerea celor trei persoane din departamentul economic. Conform unei informări a celor de la IPJ Dâmbovița:

Imagine

Foto– Dana Popa, director Economic,Primăria Târgoviște

Informare IPJ Dâmbovița

La data de 19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au efectuat 4 percheziții la o instituție publică din Târgoviște și pe raza județului, ocazie cu care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente financiar-contabile, întocmite în perioada 2014-2017 și două unități de calculator.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada ianuarie 2016-aprilie 2017, trei persoane, angajate la o instituție publică din Târgoviște, și-ar fi însușit pe nedrept 191.896  de lei din bugetul unității.

Pentru a justifica suma însușită, cei trei ar fi întocmit și folosit în fals documente financiar-contabile referitoare la achiziția unor bunuri consumabile și a unor produse de curățenie, cu avansul spre decontare, pe care le-au înregistrat în contabilitatea instituției.

Primăria Târgoviște

Totodată, o femeie ar fi falsificat 77 de facturi fiscale și 77 de chitanțe aferente, aparent emise de societăți comerciale cu comportament de tip fantomă, toate cu sediul social în București, dar și de către o societate comercială din Târgoviște, unde aceasta avea calitatea de administrator.

La data de 20 februarie a.c., cele trei persoane, două femei și un bărbat, bănuite de comiterea infracțiunii de delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals, au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentate unității de parchet cu propuneri de măsuri preventive.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 191.896 de lei.

La descinderi au participat și criminaliști.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

De asemenea, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea și îndrumarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activități infracționale, existând suspiciunea că persoanele bănuite și-ar fi însușit prin aceeași modalitate diverse sume și în perioada 2014-2015.

Articolul precedentRealitatea pe net. Invitatul primei ediții este dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.
Articolul următorAdministrația publică târgovișteană reacționează, în scandalul reținerii persoanelor din departamentul economic: ”Noi am facut sesizarea la Parchet”