Un maraton de vaccinare pentru adolescenți va fi organizat în România în zilele de 31 mai și 1 iunie, pentru a marca Ziua copilului.

Cum în acest moment, în țara noastră, la fel ca în Uniunea Europeană, singurul vaccin împotriva COVID-19 autorizat pentru copii este cel produs de Pfizer, dar numai pentru adolescenții cu vârsta de peste 16 ani. Totuși, Agenția Europeană a Medicamentului este așteptată să autorizeze vaccinul Pfizer și pentru categoria de vârstă 12-15 ani, așa cum s-a întâmplat și în Statele Unite pentru copiii de 12-15 ani.

Maratonul dedicat adolescenţilor între 16 şi 18 ani va avea loc în toate centrele organizate la nivel național.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a subliniat că adolescenţii care vor veni la vaccinare vor fi, evident, însoţiţi de părinţi sau tutorele legal, și se vor putea prezenta pe tot parcursul programului de lucru şi nu doar după 14.00.

”Din acest punct de vedere vor fi aprovizionate cu un număr suficient de doze, astfel încât să asigurăm vaccinarea tuturor celor care se adresează şi în felul acesta vrem să marcăm această Zi internaţională a copiilor cu un mic gest, dacă vreţi, care arată interesul pentru tineri, interesul pentru siguranţa noastră, a tuturor, şi pentru semnalul de încredere pe care noi dorim ca tinerii să-l dea în întreaga societate, având în vedere că reprezintă viitorul şi motorul societăţii, în general”, a mai declarat dr. Valeriu Gheorghiță.

 

 

Articolul precedentAccident rutier în Târgoviște. Trei mașini au fost implicate în coliziune
Articolul următorCum au ajuns banii muncitorilor pe mâna actualilor lideri sindicali: JAFUL de miliarde din patrimoniul UGSR – dezvăluiri incendiare la „Culisele statului paralel”